Levrek balığı sofralarda en çok tercih edilen balıklardan biridir. Ülkemizde bu balığın kültürüde kıyı kesimlerde yaygındır. Deniz levreği ile kültür levreği arasında elbette bir lezzet farkı vardır. Bunu balıkdan anlayan damak tadına düşkün misafirlerim iyi bilir.
· 1 Kilo Levrek Balığı
· 4 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
· 1 Çay Kaşığı Tuz
Süslemek için
· Roka
· Soğan
· Limon
Tarifi
Levreklerinizi temizledikten sonra güzelce yıkayıp durulayın, suyunu süzün. Daha sonra bıçakla alt kısımdan kuyruğa doğru balığı kesin ve kılçıkların tamamının görünmesini sağlayın. Burada dikkat etmeniz gereken nokta kılçıkları ve omurgayı kırmadan tek hamle ile balığın etinden ayırmaktır. Bu işlemi yavaş yavaş yapın ve tecrübe kazanın. Diğer balıklarda daha rahat edeceksiniz. Kılçık kısmını kuyruk tarafından başlayarak baş kısmına doğru yavaş yavaş çekerek etten ayırın. Kalan ufak tefek kılçıkları tek tek çıkarın. Kılçıkları ayrılan balığı büyüklüğüne göre 4 yada 6 parça haline getirerek biftek kıvamında olmasını sağlayın. Tuzlayın ve mısır unu ile unlayın, 4 yemek kaşığı sıvı yağı bir tavaya koyun ve altını orta ateşte açarak ısıttıktan sonra balıklarınızı kızartın. Balığın dağılmaması için her iki yönünü tek seferde kızartın. Kayık bir tabakta daha evvelden doğradığınız limon, soğanı ve bir kaç roka yaprağını eklerek servis yapın. Afiyet olsun.
İLGİLİ KONULAR