Izgara Çipura Tarifi
Malzemeler

·         1 Kilo Çipura

·         1 Çay Kaşığı Tuz

Süslemek için

·         Roka

·         Soğan

·         Limon

Çipura balığı çok lezzetlidir. Ben bu bakımdan bu balığın lezzetini tam almanız için sade ve ızgara şeklinde pişmesini tavsiye ederim. Önceden temizlediğiniz çipuraların üzerlerine bıçakla 3 er tane çizik atın ve tuzlayın. Izgara tellerini güzelce tel fırça ile temizleyin ve yağlı bir bez ile yağlayarak parlak bir hale gelmesini sağlayın. Közlerin üzerlerini bir miktar kül ile hafif kapayarak ağır ateşte yavaş yavaş her iki yanını pişirin. Pişen balıklarınızı maşa yardımı ile ızgaradan alın tabağa koyun. Süslemek için balığın yanına halka soğan, roka yaprağı ve bir parça limon ekleyin. Afiyet olsun.

İLGİLİ KONULAR



Izgara Çipura Tarifi































Copyright © 2015, Lezzetli Balık Tarifleri. Tüm Hakları Saklıdır.