Kefal Kızartma Tarifi

Malzemeler

·         1 Kilo Kefal

·         1 Şeker Kaşığı Kekik

·         1 Şeker Kaşığı Kimyon

·         1 Şeker Kaşığı Pul Biber

·         5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı

·         2 Yemek Kaşığı Domates Salçası

·         1 Tatlı Kaşığı Tuz

·         Yarım Diş Sarımsak (Ezilmiş)

Süslemek için

·         Roka Yaprağı

·         Halka Şeklinde Doğranmış Soğan

·         4 Parça Yarım Limon

Tarifi

Kefal Balığı kokulu bir balıktır. Kıyıya yakın avlananlar genelde yosun gibi kokar. Lezzet bakımından fena değildir. Ben kefali bu bakımdan baharatlarla zenginleştirip farklı bir lezzetde birleştiririm. Kefal balığının iç kısmında yeşil - siyah renklerde zarlar bulunur. Bu zarları güzelce temizleyin, elinizle sertçe ovalayarak bu zarları çıkarabilirsiniz. Pullarınıda alarak güzelce temizlediğini kefal balıklarını bir kaba aktarın. Yukarıda listede verdiğim malzemelerin hepsini küçük bir tabakta çırparak karışım hazırlayın daha sonra bu karışım ile balıklarınızın içini güzelce ovarak tek tek kayık bir tabağa yerleştirip üstünü streç film ile kaplayıp buzdolabında 6 saat kadar marine edin. Marine ettiğiniz kefalleri geniş yapışmaz bir tavaya az miktarda sıvı yağ ekleyip her iki tarafınıda eşit miktarda kızartarak, kayık bir tabağın içinde süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

İLGİLİ KONULAR



Kefal Kızartma Tarifi































Copyright © 2015, Lezzetli Balık Tarifleri. Tüm Hakları Saklıdır.