Malzemeler
· 1 Kilo Aynalı Sazan
· 400 ML Sıvı Yağ yada Hazır Balık Yağınız.
· 1 Çay Kaşığı Tuz
Süslemek için
· Roka
· Soğan
· Limon
Tarifi
Sevgili balık severler, aynalı sazan balığının temizlemesi pullu sazan balığından daha farklıdır. Henüz canlı yakalanmış bir aynalı sazanı temizlemeden önce pullu sazan balığı kısmında yazdığım bazı durumlara dikkat etmelisiniz. Çok kaygan bir yapısı olduğundan dolayı tutması zordur. Bu bakımdan balığı tuzlayın ve kaygan özelliğini azaltın. Bıçak kuyruk kısmından deri ile et arasına sokulur ve aradaki boşluk görülür. Daha sonra parmağınıza bir tutam tuz alarak balığı derisini elinizle yavaş yavaş sabırla yüzmelisiniz. Bu balığın derisi tuzlaya tuzlaya yüzülür. Daha sonra kıç kısmından bıçak sokulur ve solungaçlara doğru kesilir. İç organları solungaçlar dahil boşaltılır ve güzelce yıkanır. Pişeceği yere uygun bir şekilde parçalara ayrılarak et üzerinde hafif kesiler atılmak suretiyle tuzlanıp bol yağda kızartılır. Bu balığında havyar ve bir önceki konuda bahsettiğim bazı organları kızartılmak suretiyle tüketilir. Pişen aynalı sazan kayık bir tabağa alınır. Halka soğan, roka yaprağı ve bir kaç dilim limonla süslenerek servis yapılır. Afiyet olsun.
İLGİLİ KONULAR