Kefal Buğulama Tarifi
Malzemeler

·                     1 Kilo Kefal

·                     3 Adet Ortaboy Soğan

·                     3 Adet Ortaboy Patates

Sosu için

·         1 Şeker Kaşığı Kekik

·         1 Şeker Kaşığı Kimyon

·         1 Şeker Kaşığı Pul Biber

·         5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı

·         2 Yemek Kaşığı Domates Salçası

·         1 Tatlı Kaşığı Tuz

·         Yarım Diş Sarımsak (Ezilmiş)

Tarifi

Kefal kızartma tarifinde olduğu gibi buğulamasını yapmadan öncede balıklarınızı marine edin. Yukarıdaki sos malzeme listesindeki herşeyi küçük bir tabağın içinde karıştırarak balıklarınızın içine sürüp 6 saat kadar marine ediyoruz. Daha sonra marine ettiğimiz balıkları borcam içine dizerek yanlarına yarım ay şeklinde doğradığımız patatesleri, halka şeklinde doğradığımız soğanları ve yine ince halkalar şeklinde doğradığımız limonları dizerek 180 derecede ısıttığımız fırında 40 DK kadar pişmeye bırakıyoruz. Afiyet olsun.

İLGİLİ KONULAR



Kefal Buğulama Tarifi































Copyright © 2015, Lezzetli Balık Tarifleri. Tüm Hakları Saklıdır.