Pullu Sazan Balığı Kızartma Tarifi

Malzemeler

·         1 Kilo Pullu Sazan

·         400 ML Sıvı Yağ yada Hazır Balık Yağınız.

·         1 Çay Kaşığı Tuz

Süslemek için

·         Roka

·         Soğan

·         Limon

Tarifi

Sazan balığı tatlı su balığıdır. Sazan balıklağı etinin piştiğinde yumuşak ve kendine özgü harika bir lezzeti vardır. Pullu sazanların temizlemesi aynalı sazanlara göre daha kolaydır. Çok sağlam ve güçlü bir bedene sahip olan sazanlar çok büyük 1,5 metreyi aşan boylara sahip olabilirler. Canlı sazan balığının ölmesi çok zaman alır. Bu bakımdan başına indireceğiniz bir kaç sert darbe ile bu işi bitirebilirsiniz. Ancak temizleme esnasında yaralanmalara karşı yinede dikkatli olmak gerekir. Temizleme pullu deriyi yüzmek ile başlar. Bıçağın ucunu kuyruk kısmından deri ile et arasına sokarak bıçağı hafif hafif yukarı aşağı hareket ettirmek suretiyle deriyi yavaş yavaş yüzmeye başlayın. Bu işlemi dikkatli yapın, balığın bedeni bir tepki verebilir ve bıçakla elinizi kesebilirsiniz. Bu bakımdan balığın başına sert bir şekilde bir kaç kez vurmanızı tavsiye ederim. Balığın derisini yüzerken dikkat edeceğiniz ikinci bir hususda tepe kısmındaki dikenli yüzgeçleridir, elinize batırmadan dikkatli davranmalısınız. Yüzme işleminden sonra balığın kıç kısmından  bıçak sokularak solungaçlara doğru yavaş yavaş kesilir. Balığın iç yarılır ve içindeki herşey dışarı çıkarılır. Dişi sazan balığının içinde sarı renkte yumurtaların olduğu büyük bir kısım vardır. Buna havyar denir. Kızartılmak sureti ile tüketebilirsiniz. Erkeklerin içindede beyaz ince ve uzunca bir erkeklik organı vardır. Buda bazı kişilerce kızartılmak suretiyle sevilerek tüketilir. Solungaçlar dahil tüm organlar çıktıktan sonra güzelce yıkayın ve temizleyin. Balığı bol yağda ve kızartma kabına sığacak şekilde doğrayarak tuzlayıp kızgın ateşte kızartın. Kayık bir tabağın içinde roka limon ve soğan halkaları ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

İLGİLİ KONULAR



Pullu Sazan Balığı Kızartma Tarifi































Copyright © 2015, Lezzetli Balık Tarifleri. Tüm Hakları Saklıdır.