Somon Balığı Buğulama Tarifi
Somon balıkları üremek için denizlerden doğdukları akarsulara doğru yaptıkları akıl almaz yolculukları ile bilinir. Tatlı ve tuzlu suda yaşayabilen bir balık türüdür. Somonlar çok büyük boylara sahip olabilirler. Bu bakımdan büyük ihtimalle temizlenmiş ve bir kaç parçaya ayrılmış bir somon balığı satın alacaksınız.

Malzemeler

·         1 Kilo Somon

·         3 Adet Orta Boy Soğan

·         3 Adet Orta Boy Patates

·         1 Adet Limon

·         1 Çay Kaşığı Tuz

Tarifi

Somonlarınızı güzelce yıkadıktan sonra tuzlayın. Daha sonra yuvarlak halka şeklinde soğanları, yarım ay şeklinde patatesleri ve ince halka şeklinde limonları doğrayarak tüm malzemelerini önceden yağlanmış fırın tepsisi içerisine dizin. Eğer somonunuzun yumuşak ve sulu olmasını arzu ederseniz fırın tepsisi üstünü folyo ile kaplayın. Daha sonra 180 derece sıcaklıkta ısınmış fırına sürün ve 40 dk kadar pişmeye bırakın. Afiyet olsun.

İLGİLİ KONULAR



Somon Balığı Buğulama Tarifi































Copyright © 2015, Lezzetli Balık Tarifleri. Tüm Hakları Saklıdır.