Güveçte Alabalık Tarifi

Doğada kendi halinde yetişmiş alabalık bulmak zordur. Pazarlardan soframıza gelen Alabalıkların hepsi kültür balığıdır. Bu bakımdan etleri biraz yavan yani çok sadedir. Bazıları bu balığın koktuğunu bile söyler. Bu bakımdan alabalığı ya özel bir sosla harmanlamalı yada farkılı malzemeler ile lezzetini arttırarak damak tadına hitap etmeliyiz.

Malzemeler

·         4 Adet Alabalık

·         2 Adet Orta Boy Soğan

·         2 Adet Orta Boy Domates

·         2 Adet Patates

·         3 Adet Yeşil Biber

·         1 Adet Kırmızı Biber

·         4 Yemek Kaşığı Zeytin Yağı

·         2 Yemek Kaşığı Domates Salçası

·         1 Bardak Su

·         1 Tatlı Kaşığı Tuz

·         1 Çay Kaşığı Karabiber

·         1 Çay Kaşığı Kimyon

·         1 Çay Kaşığı Kekik

Tarifi

Alabalıkları güzelce temizleyin ve yıkayın. Suyu süzüldükten sonra tuzlayın. Daha sonra 4 tane kayık şeklinde güveci yan yana koyun. Patatesleri soyun ve küp şeklinde doğrayın. Biberleride patateslerin büyüklüğüne oranla kare şeklinde doğrayın. 1 tabağın içinde bu malzemeleri karıştırın ve garnitür olarak güveçlerin içine tabana yerleştirin. Alabalıklarınızı bu garnitürün üzerlerine yerleştirin, küçük bir kabın içine suyu, yağı, salçayı ve baharatları koyup karıştırın. Bu karışımı balıklarınızın içine bir fırça yardımı ile sürün. Kalan karışımı çok az sulandırarak eşit miktarlarda güveçlerin içine dökün. Domatesleri ve soğanları ikiye bölerek güveçlerin yanına dizin. 250 Derece sıcaklıkta önceden ısıttığınız fırında 40 Dk kadar pişirin. Piştikten sonra sıcak ve kaynar vaziyette servis yapın. Afiyet olsun.

İLGİLİ KONULAR



Güveçte Alabalık Tarifi































Copyright © 2015, Lezzetli Balık Tarifleri. Tüm Hakları Saklıdır.