Barbunya Balığı (Barbun) Kızartma Tarifi

Malzemeler

·         1 Kilo Barbun Balığı

·         400 ML Sıvı Yağ yada Hazır Balık Yağınız.

·         1 Çay Kaşığı Tuz

Süslemek için


·         Roka

·         Soğan

·         Limon

Tarifi

Barbun deniz balıkları içerisinde en lezzetlilerden biridir. Kırmızı renkli bir balıktır. Pişirildiği yağda koyu bir renk bırakır, barbunları temizledikten sonra süzgünün içine koyun ve duru su ile güzelce yıkayın. Suyu süzüldükten sonra tuzlayın ve mısır unu ile tek tek unlayarak bir tabağa dizin. Kızartma yağını geniş bir aliminyum tencereye boşaltın ve ocağın altını canlı yakın. Yağ iyice ısındıktan sonra balıkları yavaş yavaş sığdığı kadar yağın içerisine bırakın. Pişen balıklarınızı kevgir yardımı ile yağdan çıkarın ve önceden hazırladığınız içine kağıt havlu konmuş kayık tabağınıza özenle yerleştirin. Halka şeklinde doğranmış soğanlarınızı, bir kaç parçaya ayrılmış limonları ve roka yapraklarını kayık tabağın etrafına sıralayarak süsleyin ve servis yapın. Afiyet olsun.

İLGİLİ KONULAR



Barbunya Balığı (Barbun) Kızartma Tarifi































Copyright © 2015, Lezzetli Balık Tarifleri. Tüm Hakları Saklıdır.