
Malzemeler
· 4 Adet Alabalık
· 4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
· 4 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ (Kızartmak için)
· 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
· 1 Çay Kaşığı Tuz
· 1 Çay Kaşığı Karabiber
· 1 Çay Kaşığı Kekik
· 1 Çay Kaşığı Kimyon
Tarifi
Alabalıkları temizleyin, yıkayın ve suyunu süzün. Küçük bir kapta salçayı, baharatları ve zeytinyağını karıştırın. Bu karışımı balıklarınızın içine sürün. Tavaya 4 yemek kaşığı sıvı yağ koyun ve altını orta ateşte yakın. Balıklarınızı iki tarafınıda tek seferde pişecek şekilde kızartın. Pişen alabalıkları kayık tabağa alın soğan, roka ve limonla süsleyerek servis yapın.
İLGİLİ KONULAR