Alabalık Buğulama Tarifi



Malzemeler

·         4 Adet Alabalık

·         4 Yemek Kaşığı Zeytin Yağı

·         Yarım Limonun Suyu

·         1 Çay Kaşığı Tuz

·         1 Çay Kaşığı Kekik

·         2 Orta Boy Patates

·         2 Orta boy Soğan

Tarifi

Alabalıkları güzelce temizleyin ve yıkayın. Süzgüde süzün. Küçük bir kapta yarım limon suyunu, zeytinyağını ve kekiği koyarak karıştırın. Bu karışımı balıklarınızın içine sürün ve bir tabağa koyarak üzerini streçlee kaplayıp 2 saat kadar buzdolabında dinlendirin. Daha sonra tepsinin altını yağlayın. İçine patatesleri, soğanları istediğiniz ebatta doğrayarak sıralayın. Balıklarınızı buzdolabından çıkarın tepsiye dizin. 180 derece sıcaklıkta önceden ısıttığınız fırına sürün ve 40 dakika kadar pişirin. Eğer sulu ve nemli seviyorsanız tepsi üzerini folyo ile kaplayarak pişirin. Afiyet olsun.

İLGİLİ KONULAR



Alabalık Buğulama Tarifi































Copyright © 2015, Lezzetli Balık Tarifleri. Tüm Hakları Saklıdır.