Fırında Sardalya Tarifi

Bu tarifimi sıvı yağdan tasarruf etmek ve sindirimi kolay olması için örnek olarak veriyorum. Sardalya balığı yağlı bir balıktır. Bu bakımdan yüksek vitamin değerlerine sahiptir ve aynı zamanda fiyatıda ekonomiktir.

Malzemeler

·         1 Kilo Sardalya

·         4 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ

·         1 Çay Kaşığı Tuz

·         Yarım Limon

Tarifi

Temizlenen sardalya balığı güzelce yıkanır ve suyu süzülür. Derin bir kaba boşaltılır ve içerisine 4 yemek kaşığı sıvı yağ konur. 1 çay kaşığı tuz ilave edilir ve yarım limon sıkılır. Güzelce karıştırılarak yağ ve limonun tüm balıklara temas etmesi sağlanır. Fırın tepsisine tek tek balıklar sıralanır. 200 derece alt üst olarak önceden ısınmış fırına konur ve 30 dakika kadar pişirilir. Duruma göre pişme süresi artırılır yada azaltılır. Afiyet olsun.

İLGİLİ KONULAR



Fırında Sardalya Tarifi































Copyright © 2015, Lezzetli Balık Tarifleri. Tüm Hakları Saklıdır.