
Malzemeler
· 1 Kilo Hamsi
· 2 Adet Orta Boy Kırmızı Biber
· 4 Adet Yeşil Biber
· 3 Adet Orta Boy Patates
· 3 Adet Orta Boy Soğan
· Tuz
Tarifi
Buğulanacak hamsiler kılçıksız olmalıdır. Zira buharı gören balık eti yumuşar ve kılçıklar ağızda belirginleşir. Bu bakımdan hamsi kızartma tarifinde yazdığım gibi kılçıklar ayrılmalıdır. Kılçıklarını ayırdığınız hamsileri birbirine yapıştırıp altından ve üstünden tutarak hafifçe kıvırın. Daha sonra geniş bir borcam içine balığınızı bir köşeye diklemesine koyun. iki parmak genişliğinde doğranmış patatesi, aynı boyda doğranmış kırmızı biberi, soğanın 4/1 ini ve yine aynı boyda yeşil biberi yan yana sıralayın. Bu işlemi borcam doluncaya dek devam ettirin. Tuzluk yardımı ile malzemelerin üzerine bir miktar tuz serpiştirin. Keyfinize göre çok az sıvı yağda koyabilirsiniz. 180 derece sıcaklıkta fırına koyun ve 40 dakika kadar pişirin. Duruma göre pişme süresini artırın yada azaltın.
Afiyet olsun.
İLGİLİ KONULAR