Kalamar Kızartma Tarifi
Malzemeler

·         Yarım Kilo Kalamar

·         3 Adet Soda

·         300 ML Sıvı Yağ

·         1 Çay Kaşığı Tuz

Sosu İçin (Tarator)

·         1 Bayat Ekmek İçi

·         50 GR Çekilmiş Ceviz

·         4 Yemek Kaşığı Sirke

·         1 Limonun Suyu

·         3 Diş Ezilmiş Sarımsak

Tarifi

Kalamar balıkçılarda temizlenmiş ve hazır halde satılır. Silindir şeklinde gövdesini halka şeklinde doğrayın. Daha sonra düz bir zemin üzerinde tuz ile kalamarları ovalayın. Derin bir kabın içerisine koyun ve üzerleri tamamen gömülene kadar sodaları ekleyin. 1 Gün dinlendirmeye bırakın. Sosu için ekmek içini güzelce tifterek ufaltın ve bir kaba koyun. İçerisine çekilmiş ceviz, limon suyu, sirke ve sarımsağı ekleyerek karıştırın. Aynı şekilde bu karışımıda 1 gün dinlendirin. Ertesi gün kalamarlarınızı sodanın içinden çıkarın ve süzün. Uygun bir tavada 300 ml sıvı yağı kızdırın. Kalamarları güzelce unlayarak fazla unu eleyin. Tavaya sığdığınca kızgın yağda kızartın. Servis tabağına 1 miktar tarator koyun, yanına dilediğinizce pişmiş kalamarları yerleştirerek servis yapın. Afiyet olsun.


İLGİLİ KONULAR



Kalamar Kızartma Tarifi































Copyright © 2015, Lezzetli Balık Tarifleri. Tüm Hakları Saklıdır.