Malzemeler
· 1 Kilo Karides
· 1 Adet Kırmızı Biber
· 2 Adet Yeşil Biber
· 2 Adet Orta Boy Domates
· 200 Gr Kültür Mantarı
· 100 Gr Rendelenmiş Kaşar Peyniri
· 1 Tatlı Kaşığı Tuz
· 1 Çay Kaşığı Pulbiber
· Yarım Çay Kaşığı Karabiber
· Yarım Çay Kaşığı Kimyon
· Yarım Çay Kaşığı Kekik
· 2 Yemek Kaşığı Tereyağı
Tarifi
Karidesler kabuklu canlılar sınıfındandır. Temizleme tecrübeniz yok ise hazır olarak almanızı tavsiye ederim. Temizlemesi basittir. Kabuğunu elinizle rahatça çekerek içindeki pembe renkte karidesi ayıklayınız. Süzeğin içine karideslerinizi alın ve suda iyice durulayın. Süzülmesi için kenara koyun, Mantarlarınızı temizleyip küp küp doğrayarak ayrı bir tencere kaynatmaya başlayın. Biberlerinizi kare şeklinde mantarların ebatında doğrayın kenara koyun. Domateslerin kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayıp ayrı bir kaba koyun. tereyağını sote tavasına ekleyin ve eritin, suyu süzülen karidesleri ekleyerek yağda pişirmeye başlayın, kaynattığınız mantarların suyunu döktükten sonra tavaya ekleyerek karidesler ile beraber bir müddet daha karıştırın. Biberlerini ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Biberleri fazla yakmadan domateside ekleyerek bir müddet daha pişirin. Domateslerinizi ezmemeye dikkat edin. Usta aşçılar domatesler zarar görmesin diye tava içindeki malzemeleri tavayı sallayarak attırıp ters yüz etmek sureti ile pişirirler. Domatesler fazla pişmeden baharatı ve tuzunu ekleyerek biraz karıştırıp ocağı kapayın. Fırını 200 derece sıcaklıkta ısıtın, Borcama yada tek kişilik güveçlere tava içindeki karışımı eşit miktarda boşaltın. Rendelenmiş kaşar peynirini eşit miktarda üstlerine serpiştirin ve fırına sürün 15 Dk kadar pişirdikten sonra servis yapın. Sofra zamanını öyle bir ayarlayın ki konuğunuzun önüne koyduğunuzda kaynamaya devam etsin. Sıcak iken tüketin.
Afiyet olsun.
İLGİLİ KONULAR