Palamut Buğulama Tarifi
Malzemeler

·         1 Kilo Palamut

·         3 Adet Orta Boy Soğan

·         3 Adet Orta Boy Patates

·         1 Adet Limon

·         1 Tatlı Kaşığı Tuz

Tarifi

Arkadaşlar Palamut yağlı bir balık türüdür. Bu bakımdan tarifimde yağ kullanmıyorum. Sizlere enfes ve bir o kadarda hazmı kolay bir yemek sunacağım. Önceden temizlediğiniz palamutları borcam içerisine derileri üstte kalacak şekilde güzelce sıralayın. Yarım ay şeklinde doğranmış patateslerinizi ve halka şeklinde doğradığınız soğanları istediğiniz şekilde balıklarınızın yanına dizin. Limonu ince ince halkalar şeklinde doğrayarak müsait yerlere yerleştirin. En son iş olarakda tuzu tüm malzemelere eşit dağılacak şekilde serpiştirin. 180 Derece sıcaklıkta önceden ısıttığınız fırına koyun ve 40 dk kadar pişmeye bırakın. Eğer balıklarınızın yumuşak bir kıvamda sulu olmasını ve isterseniz, aliminyum folya ile borcamın üzerini kapayarak fırına verin. Bu sizin damak tadınıza göre değişir.

Afiyet olsun.

İLGİLİ KONULAR



Palamut Buğulama Tarifi































Copyright © 2015, Lezzetli Balık Tarifleri. Tüm Hakları Saklıdır.