
Malzemeler
· 1 Kilo Palamut
· 400 ML Sıvı Yağ yada Hazır Balık Yağınız.
· 1 Tatlı Kaşığı Tuz
Süslemek için
· Roka
· Soğan
· Limon
Tarifi
Palamut ülkemiz denizlerinde çok çıkar. Fiyatı da ekonomik olduğundan dolayı çok tercih edilen bir balıktır. Palamut büyük balıklardan olduğundan temizlemesi kolaydır. Bu bakımdan satın alırken temizleterek alın. Güzel kızarması ve pişeceği yere sığması için temizlendikten sonra yarım halka şeklinde doğranır yada uzunlamasına kesilip ortadan ikiye yarılmak suretiyle dörde bölünerek kızartılır. Palamut balığını unlamanın lüzumu bence yoktur. Hazır palamutları süzgü içine koyun ve suda iyice yıkayın. Suyu iyice süzüldükten sonra balıklarınızı tuzlayıp karıştırın. Derin bir aliminyum tencereye yağı boşaltın ve canlı ateşte yağı iyice kızdırdıktan sonra balıklarınızı sığdığı kadar sıralayıp kızartmaya başlayın. İstediğiniz ayarda pişirin ve kevgir yardımı ile önceden hazırladığınız kayık tabağa pişen balıklarınızı koyun, yanlarına roka yaprağı, halka şeklinde doğranmış soğan ve yarım doğranmış limonları sıralayarak servis yapın. Afiyet olsun.
İLGİLİ KONULAR